Dåb

I den Danske Folkekirke kan man altid blive døbt - lige meget hvor gammel man er.

Dåben foregår som udgangspunkt ved lørdags- eller søndagsgudstjenester. Man henvender sig til kirkekontoret i god tid forinden for at få aftalt dåben. Inden dåben skal man altid til en forudgående samtale med præsten.

Vær opmærksom på, at der normalt kun er plads til 2–3 dåbshandlinger under gudstjenesten.

8–14 dage før dåben mødes forældrene med den præst, der skal foretage dåben. Ved barnedåb skal der indskrives 2–5 faddere (såfremt en gudmor eller gudfar bærer barnet ved dåben, tæller denne med som en af fadderne).
Fadderne skal være døbt med den kristne dåb. Faddernes navne og adresser skal meddeles kirkekontoret, da de noteres i Kirkebogen.

Efter dåben udleveres barnets dåbsattest.

Kirkekontoret

Pederstrup Sogns kirkekontor finder du i Vestkirken,
Platanbuen 6, 2750 Ballerup
Telefon 44 97 75 37
pederstrup.sognballerup@km.dk

Kontoret har åbent:
Mandag lukket
tirsdag-onsdag kl. 9–13
Torsdag kl. 13–17
Fredag kl. 10–13

Henvendelse vedr.:
– barnedåb
– konfirmation
– vielse
– velsignelse
– begravelse

skal ske til kirkekontoret eller til en præst.

Henvendelse vedr.:

– attester
– fødselsanmeldelse
– navneændring
skal ske til kirkekontoret

Bemærk at der er særlige regler hvis man bor i og/eller er fødselsregistreret i Sønderjylland

Her finder du os

Platanbuen 6, 2750 Ballerup