Søndag d. 15. november 2020, Kl. 16:00 til kl. 17:15

Siden 2010 har Pederstrup Sogns organister og korsangere lavet det ene spændende barokprojekt efter det andet – ofte med komponisten Christoph Graupner i centrum. Traditionen med barokkoncerter i Vestkirken fortsætter – i år dog uden stort kor af hensyn til smitterisikoen.

I stedet medvirker koloratursopranen Line Juul Andersen i to skønne kantater af Graupner og Bach, der anslår stemningen for tiden mellem allehelgen og advent, en tid til eftertanke og meditation.

Johann Sebastian Bach anses af mange som den største komponist der har levet - en dom der både virker rigtig når man møder hans musik med dens svimlende åndelige dybder og håndværksmæssige perfektion, og samtidig synes uretfærdig over alle andre komponister, der uvægerligt må stå i skyggen af Bach. Hans inderlige kantate “Ich habe genug” er en af de mere kendte, normalt med en bas som solist - her i en rekonstrueret version for sopran og fløjte.

Christoph Graupner var en af Bachs meget velansete samtidige, der faktisk stod før Bach i køen til den prestigefyldte post som kantor i Thomaskirken i Leipzig. Graupner kunne dog ikke blive løst fra sin stilling i Darmstadt, og Bach fik således posten. Graupners musik er meget anderledes end Bach - mere gennemsigtig, og til tider meget eksperimenterende. Kantaten “Angst und Jammer” er typisk barok i sin modstilling af menneskets angst og ensomhed her på jorden, og dets svimlende glæde i himlen.

Karina Agerbo er solist i en sjældent hørt fløjtekoncert af engelske William Babell, og det er som altid barokorkestret Originalerne der lægger strygere til. Niels Danielsen leder koncerten.

Himmelsk glæde - novemberbarok med Originalerne
Line Juul Andersen, sopran; Karina Agerbo, blokfløjte; barokorkestret Originalerne; Niels Danielsen, dirigent
Sted Platanbuen 6, 2750 Ballerup
Gratis adgang