• Begivenheden har allerede fundet sted.
Onsdag d. 11. marts 2020, Kl. 13:30 til kl. 15:30
Danmark og tempelridderne

Tempelridderne. Bare navnet synes at bringe et pust af middelalderens mystik ind i vores nutidige hverdag. Men hvem var de egentlig? De var munke – og de var soldater. Begge dele samtidig. Det lyder mærkeligt i vores øren, men denne kombination fik grønt lys fra den intellektuelle elite inden for den katolske kirke og dannede skole for efterfølgende ordner med samme kombination. Tempelridderne var de første, de største, de mest magtfulde og de rigeste. Men lige så pludseligt, som de opstod fra intet i 1119, blev de opløst til intet i 1312.

Foredraget ”Danmark og Tempelridderne” vil fortælle detaljer om ordenens oprettelse, om baggrunden for dens magt og udbredelse, og om det, der var den egentlige baggrund for dens opløsning. Og så vil vi – støttet af et vigtigt dokument og støttet af arkæologiske spor i Danmark i det tolvte og trettende århundrede – få et indblik i den indflydelse Tempelridderne havde i Danmark i denne periode – på trods af, at vi ikke har et eneste dokument, der fortæller om Tempelriddere i Danmark.

AFLYST: HK Kirkeklubben
Erling Haagensen