×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 1. oktober 2019, Kl. 19:30 til kl. 20:30

Celloen er et strygeinstrument hvis klang fascinerer mange mennesker, måske fordi den ligger så tæt op ad den menneskelige stemme i sin varme tone. Og når Bach tager fat i celloen og driver instrumentet til dets yderste, sker magien.

J.S. Bach komponerede 6 suiter for solo-cello i begyndelsen af 1700-tallet.

Det er enestående musik som kombinerer melodi og harmoni i ét instrument, som kun geniet Bach kan gøre det. En suite består af en række dansesatser af forskellig karakter

begyndende med et præludium og sluttende med en gigue. Ved denne koncert spiller Anker Sigfusson to af Bachs berømte suiter.

Cellisten Anker Sigfusson begyndte som 8-årig at spille klaver og som 16-årig cello. Som 18-årig kom han ind på Det Jyske Musikkonservatorium med cello som hovedfag og klaver som bifag. Cellolærerene var bl.a prof. Asger Lund Christiansen og prof. Harro Ruisenaars. I 1990 afsluttede han med diplomeksamen.

I 1991 blev Anker fastansat i Ålborg Symfoniorkester og fra 1992 til 1996 i Sønderjyllands Symfoniorkester. Anker Sigfusson har siden 1998 ofte optrådt som kammermusiker og solist i danske kirker. I 2015 valgte Anker Sigfusson at specialisere sig udelukkende i Bachs 6 cellosuiter.

Medvirkende
Anker Sigfusson
Sted Hedegårdskirken
Pris
Gratis adgang