Kirkeklubben

Onsdag d. 30. oktober 2019, Kl. 13:30 til kl. 15:30
Hedegårdskirken
Lasse Skovgaard

"Derfor er det sundt at synge" ved Lasse Skovgaard.

Lasse Skovgaard arbejder professionelt med både musik og sundhedsforskning.
I sit foredrag tager han os med på en rejse i musikkens og sangens velgørende virkning på os. Sang, og særligt fællessang, har alle dage været en del af menneskers kultur.
Sang er koblet til glæde og til sorg, til velkomst og til afsked, til livets begyndelse og til livets afslutning. Og sang er for mange mennesker en meningsfuld og hyggelig aktivitet i fællesskab med andre. Men hvad siger videnskaben om det at synge? Er det godt for os? Kan man sige, at det ligefrem er sundt at synge? Ja, det er faktisk videnskabeligt bevist.

Foredraget vil præsentere forskning om sangens – og fællessangens – sundhedsskabende effekter. Undervejs synger vi i fællesskab en række eksempler og går hjem sundere, end da vi kom!