Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med Ballerup Kammerkor

MAR

Koncert med Ballerup Kammerkor

Lørdag d. 23. marts 2019, Kl. 15:00 til kl. 16:00
Vestkirken
Ballerup Kammerkor m.fl., dirigent Dorte Klingenberg Iversen
Gratis adgang

Messen for de afdøde, på latin requiem, fejres traditionelt omkring Allehelgen i november. Men her i fastetiden, der er optakt til påsken, giver det også god mening, især når det er den franske komponist Maurice Duruflés lysende og bevægende Requiem – der både maner sindet til eftertanke og tænder et musikalsk lys her ved forårsjævndøgn.

Requiet er inspireret af gregoriansk kirkemusik. Der er kun ganske små solopartier, og korets gregorianske motiver flettes sammen med en orgelstemme, der giver værket en impressionistisk, til tider næsten meditativ karakter.

Det er Ballerup Kammerkor, der opfører værket i Vestkirken, sammen med korene Amacantus og Aventura, sopranen Anna Sofie Christensen, barytonen Fritjof Fuglesang og organisten Ida Borup Søgaard, dirigeret af Dorte Klingenberg Iversen.