Julekoncert "Händel og Haugen"

Onsdag d. 14. december 2022, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Vestkirken, Platanbuen 6, 2750 Ballerup
Gratis adgang

Vestkirken indbyder til en ganske særlig kunstnerisk og musikalsk oplevelse. Duo Zielke/Johannsen har udviklet en fremførelse af uddrag fra Händels Messias, hvor de i tillæg til musikken viser kunstmaler Arne Haugen Sørensens fortællende og farvemættede fortolkninger af Jesu liv. Aftenens program byder også på ”Ode an der Freude” fra Beethovens 9. symfoni og den smukke sats ”Julenat”.

”En af inspirationskilderne til at spille musikken fra Messias i ny forklædning for trompet og orgel, er mødet med kunstneren Arne Haugen Sørensens værker. Ideen med at kombinere hans billeder og Händels musik på kirkekoncerter har vist sig at være en velegnet udtryksform. De to genrer beriger hinanden og skaber en sammenhængskraft som kompenserer for den tekstformidling, man kender fra de traditionelle instrumentationer”, fortæller Søren Johannsen.

Dorthe Zielke og Søren Johannsen har musiceret sammen siden uddannelsen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium for over 20 år siden. De har udgivet syv cd’er med musik for trompet og orgel og spiller koncerter i både ind- og udland. Deres cd-udgivelser spilles ofte på DR P2, og de har modtaget priser for anerkendelse af deres udbredelse af de store mestres værker i samspil mellem musik og billedkunst.

Arne Haugen Sørensen er repræsenteret på de fleste danske kunstmuseer, men er også kendt for udsmykningen af omkring 30 danske kirker. I 2017 fik Arne Haugen Sørensen sit eget museum i Videbæk, Vestjylland.