Kirkeklub i Hedegårdskirken

Onsdag d. 20. april 2022, Kl. 13:30 til kl. 15:30
Hedegårdskirken, Hedeparken 21, 2750 Ballerup
Susanne Bang

Når talen falder på pirater, vækker det blandede følelser hos de fleste. Vi er tilbage i biografsædet og ser ”Den knaldrøde pirat” eller nyder Johnny Depp som den charmerende Captain Sparrow i Pirates of the Caribbean. Men vi tænker også på nutidens pirateri ud for Afrikas østkyst. Men hvem var de egentlig, piraterne, der gav inspiration til bla film, piratos-lakrids og Sørøver Sally.

En af de mest frygtede pirater var dansk og hed Gustav, men hvordan endte en dansker som sørøverkaptajn i Caribien? Myterne er mange, når det drejer sig om piraternes liv, og kølhalingen, træbenet og papegøjen på skulderen er blot nogle af dem. Få de kendte (og mindre kendte) piraters historie og hør om deres liv på søen. Hvilke myter holder vand, og hvilke hører til i filmenes verden? Hvis der er stemning for det, vil der være en lille quiz, hvor deltagerne kan teste deres parat(pirat)viden. Et foredrag med gode historier og vind i sejlene.