Carl i kirken

Vestkirken, Platanbuen 6, 2750 Ballerup
Karsten Holm & trio
Gratis adgang

En poetisk koncertfortælling med afsæt i Carl Nielsens sange og salmer, og med nedslag i komponistens selvbiografi ”Min Fynske barndom”.

“Carl i kirken” tager fat på en række af Carl Nielsens smukke sange og sætter dem ind i en ramme ledsaget af mesterens egne ord og barndomserindringer samt fortællinger om opvæksten ved Nørre Lyndelse på Midtfyn. Eksempelvis da han finder ud af at køkkenbordet egentlig er et forhenværende spinet, et slags klaver med strenge, eller da han laver små melodier ud af brændestykker. Som publikum får man rum til at danne sig de billeder, der opstår, når Karsten Holm & trio fremfører et bredt udsnit af sangene.

Musikalsk fortolker ”Carl i kirken” komponistens sange på en ny måde. Indimellem tæt på originalen, men mest i nye og originale arrangementer, tilsat stænk af jazz, folk og pop.

Sangene var nærmest en bibeskæftigelse for Carl. De store værker, symfonier, korværker, operaer og violinkoncerter, skulle han kæmpe for, hvorimod sangene og salmerne nærmest kom til ham af sig selv. Han sagde om disse sange:

»Det er underligt som det er gået med disse melodier. Det er som om det ikke er mig der laver dem; men de kommer ligesom små dyr eller fugle ind i min stue og beder om at komme med. Jeg undrer og glæder mig så ofte over dette arbejde fordi det er en hel anden verden end den hvori mine store ting hører hjemme.«

»Højskolesangbogen og i særdeleshed Carl Nielsen er en del af mit musikalske DNA. Derfor har det i arbejdet med koncertfortællingen været særdeles spændende at fordybe sig i komponistens liv og baggrund,« siger Karsten Holm.

Koncertfortællingen varer ca. 60 min.

”Carl i kirken” består af:
Karsten Holm, vokal, guitar
Thomas Reil, piano og arrangør
Anders Nyløkke, kontrabas
Mads Bo Erhardsen, saxofoner m.m.