Kirkeklub

Onsdag d. 19. januar 2022, Kl. 13:30 til kl. 15:30
Vestkirken, Platanbuen 6, 2750 Ballerup
Kamma Skaarup

I 1996 rejste Kamma som nyuddannet sygeplejerske til Grønland for at arbejde. Hun blev dybt fascineret af den Grønlandske fangerkultur, og efterhånden blev turene med hundeslæden flere og flere og jagten og fiskeriet kom til at fylde stadig mere ─ og en dag traf hun beslutningen om at blive fanger på fuld tid. Igennem 3 år levede Kamma som grønlandsk fanger i Sisimiut. I foredraget fortæller hun om, hvordan det var at få erhvervsfangerbeviset og blive anerkendt som fanger, også af fangerne. Om de mange oplevelser og udfordringer og om at leve i en kultur, hvor Qivitoq (fjeldgænger, ånder) er en integreret del af dagligdagen på fangst og derhjemme. Om at være helt mutters alene langt, langt ude i fjeldet og stilheden i mange dage ad gangen, uden nogen kommunikationsmidler. Om næsten altid at være den eneste kvinde. Og meget mere.