Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Toner til eftertanke: Hildegard von Bingen

Dato
Tirsdag d. 29. marts 2022, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Sted
Vestkirken, Platanbuen 6, 2750 Ballerup
Medvirkende
Agnethe Christensen, sang, Elizabeth Garver, rebec
Pris
Gratis adgang
Hildegard af Bingen

Pederstrup Sogn fortsætter konceptet Toner til eftertanke: Anderledes koncerter med eftertanke og meditation i fokus. Åbne sanser og åbent sind. Denne gang med Hildegard af Bingen som omdrejningspunkt:

Visionær, poetisk, handlekraftig – Hildegard af Bingen blev født i Tyskland i 1098 og hun skulle blive den bedst kendte kvindelige mystiker i Europa. Hun formidlede sin dybt forankrede tro gennem ord, billeder og musik. Hun grundlagde to klostre, var dybt optaget af datidens videnskaber og var anerkendt for sin store viden om lægeurter.

Hildegard præsenterede en kristen helhedstænkning, som knyttede det åndelige og det fysiske sammen. Hun mente, at det var mennesket ansvar at genskabe og opretholde balancen i universet. Hun fik gennem hele sit liv visioner og opfattede sig selv som Guds talerør. Hildegard beskæftigede sig med køn og kosmos, godt og ondt og vision og erkendelse.

De to middelaldermusikere Agnethe Christensen (sopran) og Elizabeth Garver (middelalderfiddel og rebec) fører os på en meditativ rejse gennem Hildegards fascinerende toneunivers, og sognepræst Majbritt Breinholt Christensen læser et udvalg af hendes visionære tekster.